Was de zoete aardappels, prik er rondom gaatjes in met een vork en smeer ze in met wat olie. Bak de aardappels vervolgens gaar (40 minuten) in de oven op 180°C.
Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes uit. Laat ze uitlekken en zet ze apart.
Haal de aardappelen uit de oven als ze gaar zijn. Snijd ze in de lengte doormidden en lepel vervolgens de aardappel uit de schil, maar laat de schil intact. Doe de uitgelepelde zoete aardappel in een mengkom.
Doe de sour cream, spekjes, gehakte bieslook, nootmuskaat zout en peper bij de zoete aardappels en meng het met een lepel tot een geheel.
Doe de vulling in de zoete aardappelschillen en plaats ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Bestrooi ze vervolgens met de geraspte kaas.
Bak de aardappelen vervolgens nog 15 minuten in de oven op 180°C tot de kaas volledig is gesmolten.
1
38
Gevulde zoete aardappel
Porties
4 porties
Bereiden
10 minuten
Oven
55 minuten
Ingrediënten
1kg Zoete aardappel
100g Sour cream
50g Geraspte kaas
75g Gerookte spekjes
Bieslook
Nootmuskaat
Zout
Peper
Bereiding
Was de zoete aardappels, prik er rondom gaatjes in met een vork en smeer ze in met wat olie. Bak de aardappels vervolgens gaar (40 minuten) in de oven op 180°C.
Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes uit. Laat ze uitlekken en zet ze apart.
Haal de aardappelen uit de oven als ze gaar zijn. Snijd ze in de lengte doormidden en lepel vervolgens de aardappel uit de schil, maar laat de schil intact. Doe de uitgelepelde zoete aardappel in een mengkom.
Doe de sour cream, spekjes, gehakte bieslook, nootmuskaat zout en peper bij de zoete aardappels en meng het met een lepel tot een geheel.
Doe de vulling in de zoete aardappelschillen en plaats ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Bestrooi ze vervolgens met de geraspte kaas.
Bak de aardappelen vervolgens nog 15 minuten in de oven op 180°C tot de kaas volledig is gesmolten.