Voor het deeg
Verwarm de oven op 180c. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout door elkaar tot glad deeg. Verdeel het over 6 taartvormpjes en bak ze voor 15 minuten. Laat ze daarna afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
Pistachecreme
Maal de pistachenoten in een keukenmachine. Roer de pistache in een kom samen met de honing. Klop de slagroom lobbig op en spatel de pistache massa erdoorheen. Voeg zout toe naar smaak
Chocoladevulling
Verwarm de rode wijn samen met de suiker en kaneel in een kookpan (laat niet koken). Als de suiker opgelost is voeg je de pure chocolade toe en blijf je roeren tot je een gladde ganache hebt. Doe de ganache in een mengkom en spatel daar de mascarpone doorheen.
Afwerking
Doe de pistachmassa in de gebakken taartvormpjes. Giet daarover de chocolade ganache. Besprenkel met cacaopoeder en versier met wat gehakte pistache noten
Voor het deeg
Verwarm de oven op 180c. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout door elkaar tot glad deeg. Verdeel het over 6 taartvormpjes en bak ze voor 15 minuten. Laat ze daarna afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
Pistachecreme
Maal de pistachenoten in een keukenmachine. Roer de pistache in een kom samen met de honing. Klop de slagroom lobbig op en spatel de pistache massa erdoorheen. Voeg zout toe naar smaak
Chocoladevulling
Verwarm de rode wijn samen met de suiker en kaneel in een kookpan (laat niet koken). Als de suiker opgelost is voeg je de pure chocolade toe en blijf je roeren tot je een gladde ganache hebt. Doe de ganache in een mengkom en spatel daar de mascarpone doorheen.
Afwerking
Doe de pistachmassa in de gebakken taartvormpjes. Giet daarover de chocolade ganache. Besprenkel met cacaopoeder en versier met wat gehakte pistache noten